Zpět do obchodu

Registrace

Velký přehled termostatů Honeywell

Americká firma Honeywell je předním výrobcem termostatů do domácností i komerčních prostorů. Na trhu najdete celou řadu jejich systémů pro regulaci teploty, které v sobě snoubí nejmodernější technologie a inovativní funkce. Podívejte se na náš přehled termostatů Honeywell pro různé aplikace a potřeby.

Pokojové termostaty Honeywell pro radiátorové vytápění

Sady pro radiátorové vytápění obsahují spínací jednotku kotle, chytré termostatické hlavice, řídicí jednotku a příslušenství pro instalaci. Na radiátorové hlavici, v řídicí jednotce nebo v mobilní aplikaci si jednoduše zvolíte požadovanou teplotu v jednotlivých místnostech a termostat poté reguluje zdroj tepla i topná tělesa na základě aktuálně naměřených teplot.

Pokojový termostat Honeywell lze připojit k plynovému kotli i jiným lokálním zdrojům tepla. Pokud ovšem máte dálkové vytápění, můžete na radiátory osadit chytré termostatické hlavice, které se postarají o přesnou regulaci výkonu jednotlivých topných těles.

 

Chytrá termostatická hlavice Honeywell. Zdroj: bola.cz

Termostaty pro podlahové vytápění  

Termostat je nedílnou součástí podlahového vytápění. Komunikuje s kotlem (resp. jiným zdrojem tepla) a řídicím regulátorem, který ovládá jednotlivé topné okruhy. Termostat pro podlahové vytápění lze využít v rámci Evohome i pro řízení radiátorové hlavice.

Regulace podlahového vytápění Honeywell navíc automaticky vypočítá čas potřebný na zahřátí a vychladnutí, čímž optimalizuje provoz topné soustavy. Podlahové topení se totiž vyznačuje velkou tepelnou setrvačností, což znamená, že trvá delší dobu, než se zahřeje, ale také déle chladne. 

Drátové a bezdrátové termostaty Honeywell

Na výběr máte z bezdrátových a drátových řešení. Bezdrátové prostorové termostaty Honeywell mají oddělenou ovládací jednotku, která se spínací částí komunikuje na rádiové frekvenci. Termostat je tedy přenosný a funguje na baterie, spínací jednotka je však napájena ze sítě.

V případě drátových termostatů jsou ze sítě napájeny i ovládací jednotky, které jsou instalovány napevno, obvykle na zeď.

Manuální a programovatelné termostaty

Manuální termostaty se ovládají pomocí kolečka anebo tlačítek, kdy musíte požadovanou teplotu nastavit přímo na termostatu. Jejich předností je zejména nízká cena.

Programovatelné termostaty disponují zónovou a časovou regulací, což znamená, že si předem nastavíte požadovanou teplotu pro každou denní dobu a každou místnost zvlášť. Topení si tak přizpůsobíte svému obvyklému režimu a v případě potřeby teplotu upravíte na pár kliků. Oblíbeným modelem bezdrátového programovatelného termostatu je Honeywell T3R.

Termostat Honeywell T3R. Zdroj: bola.cz

WiFi termostaty

WiFi termostaty ke kotli můžete ovládat pomocí aplikace v mobilu, některé modely lze integrovat i do systémů smart home nebo propojit s hlasovými asistenty. Díky tomu lze topení ovládat i na dálku, tedy odkudkoliv a kdykoliv.

Aplikace vám navíc poskytne detailní informace o provozu vytápění v reálném čase a také přehledné statistiky, které můžete využít pro ještě lepší optimalizaci nastavení.

Chytré termostaty

Chytré termostaty disponují kromě zónové a časové regulace i řadou dalších inteligentních funkcí, které přispívají ke zvýšení komfortu a snížení nákladů za vytápění:

  • Funkce optimalizace zohlední čas potřebný na zahřátí a vychladnutí soustavy, což je obzvláště důležité u podlahového topení.
  • Adaptivní učení znamená, že chytrý software neustále sbírá a analyzuje data o běžném provozu topení, na jejichž základě optimalizuje provoz soustavy.
  • Některé chytré termostaty pracují i s předpovědí počasí nebo umí detekovat otevřené okno.  

Produktová řada Honeywell Evohome představuje špičku na trhu chytrých termostatů.

Sada Honeywell Evohome

Fancoil termostaty

Fancoil jednotky (FCU) plní funkci topení a klimatizace zároveň. Používají se převážně v komerčních budovách, ale uplatnění najdou i v domácnostech.

Značka Honeywell nabízí termostaty speciálně určené pro tyto systémy. Pomocí termostatu tak můžete ovládat topení i chlazení. Kromě požadované teploty jednoduše nastavíte i výkon ventilátoru.

Příložné termostaty

Specifickými kategoriemi jsou pak příložné, jímkové a kapilárové termostaty.

Příložné termostaty plní různé bezpečnostní funkce. Snímají teplotu v zásobnících TUV a v otopných systémech, díky čemuž hlídají teplotní omezení soustavy. Slouží tedy jako ochrana proti zamrznutí, překročení maximální teploty podlahového vytápění apod.

Příložné termostaty mohou být určeny pro povrchovou montáž, pro montáž přímo do akumulační nádrže (jímkové termostaty) nebo pro ponoření čidla do bojleru (kapilárové termostaty).

Vyberte si z široké nabídky značky Honeywell termostat, který bude přesně odpovídat vašim potřebám. Se správně zvoleným termostatem dosáhnete energetických úspor až 30 %, aniž byste museli snížit nároky na tepelný komfort.

 

Podívejte se na chytré termostaty Honeywell Evohome

 
Zpět do obchodu